Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Βροχή ατέλειωτη ενέσκηψε...


...τα σύννεφα κατέβηκαν στους πρόποδες. Τα Νυκτερινά ξανά και ξανά.

4 σχόλια:

 1. Ωραιος είναι ο Σοπέν αλλά είναι για σαλόνια. Για τα σύννεφα που κατέβηκαν στους πρόποδες μάλλον πάει ένα "τραπεζιάτικο" τραγούδι, ο Ντούλας να πούμε. Σας διαβάζω πολύ καιρό και με ενθουσιάζεται. Θυμάμαι τα χρόνια που έζησα στη δυτική Μακεδονιά, και τα αναπολώ.
  Θανάσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στον Ντούλα θα πρόσθετα και τον Λούκα, ακόμα και το Ζιάκα, κυματισμός αργός ποταμού και όχι θάλασσας, το βήμα στρωτό και όπως πρέπει της σιωπής των βουνών και της αέναης παρουσίας τους, το τσάκισμα ανεπαίσθητο όπως σηκώνονται κάποτε τα αποδημητικά για να φύγουν.
  Η Δυτική Μακεδονία για τους παρεπίδημους είναι εμπειρία. Για τους αυτόχθονες είναι βίωμα διαβρωτικό. Και για όσους ήρθαν, δεν είναι δυνατό για να φύγουν.
  Όσο για τον Σοπέν, πονεμένος ήταν και ο πόνος δε γνωρίζει από σαλόνια και έτσι δικαιούται.
  Ευχαριστώ από καρδιάς, κυρίως γιατί σπάσατε την αίσθηση του κλοιού ενός ατέρμονος μονολόγου

  Όλγα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχαριστώ για την απάντηση, και την αναφορά σε μουσικές διαχρονικές. Εξ άλλου κι ο Σοπέν διαχρονικός είναι.
  20 χρόνια στη Δυτική Μακεδονία δεν ξέρω αν υπάγομαι στους παρεπίδημους, ή στα αποδημητικά που φεύγουν αλλά δεν ξαναγυρίζουν. Τον αργό του Αλιάκμονα κυματισμό τον αντάλλαξα με τον κυματισμό της θάλασσας. Δεν ξέρω αν αξίζει να σπάσει ένας ατέρμων μονόλογος από μια τυχαία παρέμβαση. Συνεχίστε να μονολογείτε δεν απευθύνεστε μόνον στον ευατό σας, σας διαβάζουν πολλοί.
  Θανάσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 20 χρόνια είναι πολλά για να λησμονήσει κανείς. Και μερικές μέρες αρκούν. Άλλωστε τους τόπους, όπως και τους ανθρώπους, τους κουβαλάμε απάνω μας.
  Ευχαριστώ θερμά για την καθόλου τυχαία παρέμβαση, που αξίζει έστω και για να νιώσει κανείς ότι έχει κάποιους, ας είναι και ελάχιστοι, συνοδοιπόρους, όταν είχε σχεδόν τη βεβαιότητα ότι προχωρά μονάχος και ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη διαδικτυακή τουλάχιστον Χώρα της Αλυπίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή