Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ένα παραμύθι...Βλέπετε, είπε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα παραμύθια πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμη και στη σύγχρονη εποχή μας. Γιατί αν το ξεχάσουμε αυτό, θα πάψουμε να είμαστε ανθρώπινα πλάσματα. Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε ότι όλα τα παραμύθια δημιουργούνται σε συνθήκες κάθε άλλο παρά παραμυθένιες, σ' ένα περιβάλλον πόνου και απώλειας, αποτυχίας και θανάτου. Πάντα θα υπάρχουν παραμύθια όσο υπάρχουν ανθρώπινα πλάσματα, είπε, δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε ότι όλα τα παραμύθια δημιουργούνται σ' ένα περιβάλλον που δεν είναι παραμυθένιο”
 
 
 
Γαβριήλ Γιοσιπόβιτσι, Ένα σύγχρονο παραμύθι, Παραμύθια από τη λογοτεχνία (μτφρ.Γιάννης Βαλούρδος), εκδόσεις Απόπειρα
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016
 
 
18.30 «Το παραμύθι της ιτιάς και του ποταμού» της Όλγας Ντέλλα


Παράσταση αφήγησης στο Συντριβάνι της πλατείας Χημείου,
 
από τον επονομαζόμενο -αφού άλλωστε δεν είχε πάντοτε αυτό το όνομα- Λίνο Μάνεση,
 
μαθητευόμενο περφόρμερ!
 
 
Ταυτότητα παράστασης: Ένα παραδοσιακό παραμύθι, όπως αποδόθηκε σε ποιητικό λόγο από τη συγγραφέα Όλγα Ντέλλα. Μια ιστορία για τον έρωτα, με τη φύση σε όλους τους ρόλους: του τραγικού ήρωα, του πειρασμού, του προορισμού, ακόμα και του από μηχανής θεού. Συνεπώς, το «παρά φύσιν», σ’αυτήν την ιστορία τουλάχιστον, είναι όρος άγνωστος για την ίδια τη φύση. Τα περί κοινωνικής πραγματικότητας είναι… μια άλλη ιστορία!
Επί σκηνής επίσης εκλεκτές χορεύτριες και μουσικοί των οποίων τα ονόματα λόγω προσωρινής αμηχανίας θα τιμηθούν την κρίσιμη ώρα!
 
 
Υ.Γ: Η παράσταση δίνεται και σαν αφορμή για να μιλήσουμε μετά γι’αυτά τα πράγματα και κυρίως να συναντηθούμε μέσα από την κοινή εμπειρία της παράστασης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου